Simple Minds

Simple Minds både oppsummerer og ser fremover, når de tar med seg 40 år med hits til Oslo og Sentrum Scene.

– Jeg er takknemlig for den karrieren vi har hatt, men jeg er gal nok til å tro at vi fremdeles kan nå nye nivåer. Dette er hva vi gjør; skriver og spiller inn låter, og spiller disse live, sier frontfigur og vokalist Jim Kerr.

De skotske legendene kommer denne uka med «Live In the City of Angels», et album som fanger dem på sin største Nord-Amerika-turné, og på høyden som liveband. Og 1. november oppsummerer de karrieren så langt med samlealbumet «40: The Best Of – 1979-2019», en samling låter som spenner over en 40-årig karriere, og en massiv diskografi. Albumet inkluderer godbiter fra ikoniske album som «New Gold Dream (81-82-83-84)», «Sons and Fascination» og «Sparkle In The Rain», via 1985-kolossen «Don’t You Forget About Me» og hits som «Alive and Kicking» og «Sanctify Yourself» fra «Once Upon a Time» – som nådde førsteplass på albumlistene både i USA og hjemme i Storbritannia – og helt opp til «Big Music» fra 2015, som MOJO kalte deres beste album på 30 år.

Det er god grunn til å tro at det blir gjenhør med mange av disse klassikerne når Simple Minds tar turen til Oslo. Med Jim Kerr i spissen har de status som et av av sin generasjons største band, og er av BBC beskrevet som et av de beste livebandene i verden. Publikum vil møte et band som er mer populære enn noensinne og selger billetter som aldri før, ettersom nye generasjoner oppdager dem.