Deerhunter

Deerhunter slipper albumet «Why Hasn’t Everything Already Disappeared?» på 4AD 18. januar – det de selv kaller et science fiction-album om nåtiden.

Deerhunter frontes av Bradford Cox, denne intense, eksentriske og trollbindende karakteren som beskrives som en god blanding av kunstrockens Yoko Ono og punkens Mark E. Smith, toppet med en unik fysisk tilstedeværelse på scenen. P3 har beskrevet Deerhunter slik: «Én del av regnestykket er så klart Cox’ skrudde hjerne, men med i summen er også bandets rike musikalske beitemark – bestående av sjangeruttrykk som postpunk, kunstrock og støypop».

På «Death In Midsummer», første smakebit fra det nye albumet, er det allerede fra cembaloen og pianoet som åpner låten ganske umulig å sette fingeren på hvor eller når dette kommer fra. Deerhunters åttende album finner bandet på en oppdagelsesreise der de prøver å på nytt finne ut hvordan de kan tilnærme seg mikrofonene, trommesettet, cembaloen og de elektromekaniske og syntetiske lydene av keyboardet. Resultatet er minst like spennende og uforutsigbart som alt annet Bradford Cox & Co har gjort i løpet av sin drøye 15 år lange karriere.