Franska Trion


I fjor feiret Franska Trion sitt 20-årsjubileum, og leverte en fantastisk konsert på et fullstappet John Dee – nå kommer våre favorittsvensker tilbake for å lage julestemning i Oslo!


Kultbandet fra Gøteborg ble dannet i 2002, og har sakte, men sikkert vokst seg større og større. Musikken er et kapittel for seg selv, og er vanskelig å sammenligne med noe annet. Er det rock, jazz, vise, blues eller kanskje en salig blanding? Hvem vet. Det eneste som er sikkert er at dette grenseløst bra saker.

I fjor slapp de albumet Mellan 4 Väggar, og nå er de aktuelle med singelen «Midsommar», som de selv beskriver på følgende treffende måte: «En välbehövlig sommarlåt, som med sin sällan besjungna infallsvinkel ger röst åt den midsommarkritiska minoritet som trots allt existerar».

Bandet har holdt det gående i 20 år, og heldigvis ser det ikke ut til at de skal gi seg med det første. «Låtarna fortsätter att komma och så länge de gör det känns Franska Trion som rätt forum för mina låtar, mina texter och min musik», sier vokalist og pianist Matti Ollikainen. I tillegg til frontmannen Matti består Franska Trion av Viktor Turegård (kontrabass) og Christopher Cantillo (trommer).

De er kjent som et forrykende liveband, med en intensitet og nerve som få matcher – noe vi gleder oss til å oppleve igjen!