W.A.S.P.


Et av musikkhistoriens mest beryktede og kontroversielle heavy metal-band – W.A.S.P. – feirer sitt 40-årsjubileum! 25. og 26. april 2023 blir det dobbelkonsert på Rockefeller!


Få band i rocken har klart å pådra seg så mange følelser og reaksjoner. Fra begynnelsen tilbake i 1982 på små klubber i Los Angeles, til senere store arenaer over hele verden, har bandet blitt bannlyst av statlige organisasjoner og religiøse sekter. På 80-tallet nådde W.A.S.P. til og med det amerikanske senatet for sin skrekkslagne estetikk og beintøffe shock & roll.

Det hysteriske 80-tallet, altså, med skandaler, oppmerksomhet og medieoppslag som, ironisk nok, propellerte W.A.S.P. til himmels, støttet opp av et bunndolid og tidløst låtmateriale som sendte bandet rett til topps på de internasjonale hitlistene.

Den ellers svært sympatiske Blackie Lawless, grunnlegger, frontmann og primus motor, har ledet bandet hele veien, og har solgt millioner av plater.

Med seg har Lawless bassist Mike Duda og gitarist Doug Blair, som nå har vært med i bandet i henholdsvis 26 og 18 år, samt den eminente trommeslageren Aquiles Priester. Sammen vil de ta W.A.S.P. og fansen tilbake dit det hele startet, komplett med det ekstreme sceneshowet som mange fans aldri fikk oppleve.

Sjefen selv meddeler følgende: — Vi skal gå tilbake til begynnelsen. Vi tar showet tilbake dit det hele startet, komplett med all den pyroen og blodet som sjokkerte verden i utgangspunktet. Vi gjorde bare denne type show på den første verdensturnéen og aldri igjen. Jeg skal skrike og jeg skal blø, for «I Wanna be Somebody”! Vi tar alle sammen tilbake… tilbake til begynnelsen!