Big Thief

Man kan trygt påstå at 2019 er Big Thief sitt år, men la oss ikke glemme 2020 – den 14. mars besøker de Oslo og Rockefeller!

I mai slapp de «U.F.O.F.», kritikerne mista det helt. De gode anmeldelsene haglet. I august gjestet de Øyafestivalen og i oktober kommer enda et nytt album, «Two Hands».

Kvartetten har levert tre fantastiske plater med «Masterpiece» (2016), «Capacity» (2017) og «U.F.O.F.». Indieheltene ble hyllet verden over for sistnevnte album, som ble sluppet rett før sommeren. VG trillet femmeren på terningen, og skrev: «Fans av Radiohead, Bon Iver, The National og annen smart, emosjonelt rik pop er herved advart: Big Thief har kommet for å stjele hjertet ditt». Pitchfork var også storfornøyde i sin 9.2-anmeldelse: «(…) an intimate and surreal experience, a true masterpiece of folk music from a band working together at the highest level».

I oktober kommer bandets fjerde album, «Two Hands». Arbeidet med albumet begynte noen dager etter at de hadde avsluttet innspillingen av «U.F.O.F.» i staten Washington, et sted hvor de ikke er fremmed for litt fukt i luften. Bandet bestemte seg for å dra til Sonic Ranch-studioet, bare et steinkast fra grensen til Mexico. Fra skog og regn til ørken og kvelende varme.

Albumet ble spilt inn i live i studio nesten helt uten pirk i ettertid, og bandet er tydelig stolte av hva de har fått til.

«Two Hands has the songs that I’m the most proud of; I can imagine myself singing them when I’m old», sier vokalist og låtskriver, den norskættede Adrienne Lenker.