Blue Planet II

De mest spektakulære scenene fra den prisvinnende BBC-serien Blue Planet II, i 4K Ultra HD på en gigantisk LED-skjerm – akkompagnert live av Praha Filharmoniske Orkester.

Musikk av Oscar-vinner Hans Zimmer, Jacob Shea og David Fleming fra
Bleeding Fingers Music.

Det hele startet for 20 år siden, da et filmteam fra BBCs naturhistoriske avdeling satte seg som mål å lage en filmserie om verdenshavene, slik man aldri har sett dem før. De unike opptakene endte opp som den prisvinnende serien The Blue Planet. Serien hadde premiere i 2001 og satte en helt ny standard for marine dokumentarer.

Nå, en hel generasjon senere, har kamerateam igjen dykket ned i dypet. Takket være banebrytende utviklinger i forskning og teknologi klarer de igjen å gi seerne et helt nytt perspektiv på habitatene, og dets innbyggere, som gjemmer seg under havoverflaten.

I de fire årene det tok å filme Blue Planet II, la kamerateamene ut på 125 ekspedisjoner, besøkte 39 land, filmet på alle kontinenter og i alle verdens hav. De brukte 6000 timer på dypvannsdykk, hvor 1000 av dem var i undervannsfartøy. De har entret fremmede undervannsverdener, oppdaget nye dyrearter og fått sjansen til å observere tidligere ukjent adferd hos marine skapninger.

Live-tilpasningen av Blue Planet II viser et utvalg av de mest spektakulære scenene fra BBC-serien i syv deler på en gigantisk LED-skjerm – og tar tilskueren med på en reise fra de iskalde polområdene til korallrev med yrende liv, fra de dypeste hav til enorme tangskoger.

Det unike visuelle materialet blir akkompagnert av cinematisk musikk, komponert av Bleeding Fingers Music og Oscar-vinner Hans Zimmer. Praha Filharmoniske Orkester, med dirigent Matthew Freeman i spissen, vil framføre komposisjonene som ble skrevet for BBC-serien.

Konserten er en altoppslukende opplevelse bestående av fantastiske bilder, takket være Ultra 4K-teknologien og vakker orkestermusikk.

«The camera systems and technology used to explore the Earth’s surface and ocean’s depths have evolved to a remarkable extent that we are now able to acquire footage unlike ever before and we felt compelled to provide
an equally elevated sonic experience.» – Hans Zimmer