Christopher Paul Stelling


Christopher Paul Stelling til Krøsset i mai!


Christopher Paul Stelling er en amerikansk singer-songwriter og gitarist som lager nydelig og poetisk folk, med en dæsj blues og country. Han har det siste tiåret, kun utstyrt med gitaren og låtene sine, turnert seg gjennom både Nord-Amerika og Europa. Nå er det altså Oslo og Krøsset som står for tur.

Sangene han bærer med seg har en innebygget bevissthet om den dype tradisjonen som er vevd inn i amerikansk folkemusikk, fra de religiøse elementene til den psykiske tyngden et svevende liv kan gi. Han kjemper mot sine demoner og sine valg, mens han prøver å finne fred i livet. Musikken finner ro i samtiden, men respekterer samtidig håndverket som er bygget opp gjennom historien.

I høyt tempo har Stelling gitt ut plater på selskaper som Anti. Tidvis har også kjente samarbeidspartnere vært involvert i arbeidet, inkludert Ben Harper som produserte «Best Of Luck» fra 2020. Han ga ut sitt nyeste album i år, det sjette i rekken – «Forgiving It All». Et album som skiller seg fra tidligere produksjon, og som ble til med hjelp fra publikum uten involvering av plateselskaper. Det er på en måte en refleksjon over de over ti årene som har gått, hvor Stelling funderer på livsvalgene han har tatt, ydmykt takknemlig for å ha et liv å leve samtidig som han forholder seg til at fremtiden fortsatt er uskrevet.

At fremtiden fortsatt er usikker kan nok de fleste si seg enig i, men Christopher Paul Stelling ser ut til å ta det faktum med ro. Sammen med gitaren og tryggheten i historiene sine, vet han nøyaktig hvordan han skal takle usikkerheten – han følger kallet sitt og tar historiene med seg ut på veien.

  • —Krøsset | Oslo

    Dørene åpner:

    Billettpris: 250,- + avg.
    Aldersgrense: 18 år

    Billetter Billetter