Delara

Tidligere i sommer erobret artisten Amanda Delara toppen av hitlistene med sin personlige tolkning av den svenske låten «Josefin». Hennes pianocover av låten har nådd imponerende 1,4 millioner visninger på TikTok og låta klatret raskt til toppen av hitlistene både i Norge og Sverige. Snart er 26-åringen klar for å slippe det etterlengta debutalbumet, og legger i den forbindelse ut på klubbturné – og besøker Oslo, Bergen og Trondheim.

 

Delara fikk sitt første gjennombrudd i 2017 med debutsingelen «Paper Paper» og tolkning av «Gunerius», og siden den gang har hun kontinuerlig begeistret publikum med både engelsk- og norskspråklig musikk. Hennes norskspråklige EP «Et lite stykke Norge» har hatt tekster inkludert i læreplanen på videregående skoler i Norge, og singelen «Nå er det oss» ble nominert til årets låt på P3 Gull.

 

Amanda ble født i Sverige, før hun flyttet til Norge som liten. Oppdratt av iranske foreldre, har hun et blandet forhold til sin arv. Samtidig som hun føler et bånd til Iran, har hun vært frittalende i sin kritikk av dagens politiske regime i landet, og protesterte sammen med Amnesty i 2022 utenfor Stortinget i Oslo etter 22 år gamle Mahsa Amini døde i varetekt, etter hun ble fengslet av moralpolitiet for “upassende klær”. 

 

Låtene hennes har også nådd et internasjonalt publikum. I 2021 opplevde hun suksess på de europeiske hitlistene med låten «Checka», et samarbeid med den sveitsiske superstjernen Loredana. Siden gjennombruddet i 2017, har Delara stått på store scener både nasjonalt og internasjonalt, og har delt scene med verdensstjerner som Dua Lipa, Khalid og Young Thug. 

 

Hennes siste utgivelse, «Unbound», er første smakebit fra det kommende debutalbumet – et hint om hva vi har i vente.

 

– Den handler om sorgen vi bærer på som en emosjonelt intelligent art. Man blir bundet til andre mennesker og materialistiske ting, og bærer byrden av å vite at alt rundt oss én dag blir borte, forteller Delara.

 

– Jeg reflekterer rundt hvor fredfylt jeg hadde hatt det, dersom jeg ikke hadde vært emosjonelt tilknyttet noe som helst.

 

Låta er produsert av STATE, Ole Torjus Hofvind og Delara selv, og henter inspirasjon fra hennes persiske røtter og, ikke minst, forholdet til moren.