Dermot Kennedy

«His continually sold-out live shows are almost a religious experience.» MTV er ikke beskjedne når de omtaler det irske stjerneskuddet Dermot Kennedy, som kommer tilbake til Rockefeller i november – da med et ferskt debutalbum under armen.
Han viste frem sine unike egenskaper på en nydelig konsert hos oss i fjor, og siden har han vokst seg enda større og bedre med en rekke utsolgte klubbkonserter, samt på festivaler som Coachella. Kennedy kom nettopp med singelen «Outnumbered», som følger opp den store hiten «Power Over Me» – og avslørte samtidig at slippdatoen for debutalbumet «Without Fear» blir 27. september.

Singer/songwriteren fra Dublin henter inspirasjon fra alle de lyseste sider og de mørkeste kroker. Det er heller ikke uten grunn musikken hans vekker assosiasjoner til artister som Bon Iver og James Blake. Kennedy har evnen til å lage låter som oppleves både nedstrippet og eksplosive på én og samme tid – vokalen hans treffer deg rett i hjertet, samtidig som stemmen hans svever over R’n’B-inspirert perkusjon.