Elisa

Gelato, formaggio, pasta og prosciutto. Italia er kjent for å produsere mye bra, men det er ikke bare mat og drikke de veit å lage – italienerne disker også opp med en rekke særs flinke musikere og artister, og Elisa er så absolutt på denne listen.

Som Italias store stolthet, er Elisa en av få italienske sangere som synger og gir ut musikk på engelsk, i tillegg til italiensk. Musikken hennes drar inspirasjon fra både pop, altrock, elektronika og triphop, med en vakker stemme som pakker det hele inn.

I 2012 samarbeidet hun med den berømte filmkomponisten Ennio Morricone på sangen «Ancora qui» til Quentin Tarantinos «Django Unchained», hvor hele soundtracket vant en Grammy for «Best Compilation Soundtrack for Visual Media». Hennes mest kjente låter i Europa og USA er nok singlene «Come speak to me» og «Dancing», hvor sistnevnte blant annet ble en hit etter å ha blitt brukt i to sesonger av «So You Think You Can Dance».

Elisa har solgt ut arenaer i hjemlandet, solgt millioner av plater (vi snakker noen runder multiplatinum- og gullsertifiseringer her) og gitt ut en rekke kvalitetsplater. Nå får vi oppleve henne i et helt unikt klubbformat, spesielt for Oslo. Questo andrà bene – vi sees på Blå i juli!