Emelie Hollow

Emelie Hollow
Emelie Hollow har gjort seg bemerket med sin sterke musikalitet, sin vakre vokal, i VG omtalt som «en krysning av Marit Larsen og Robyn», og svært personlige låter.
18 år gammel deltok hun i TV-programmet The Stream, og opplevelsen gjorde henne sikker på at det var i musikken hun hadde sitt naturlige ståsted. Seks år senere er hun en etablert artist som står støtt på egne bein, med en helt spesiell evne til å skrive låter i skjæringspunktet mellom melankoli og eufori, der det nakne og nedstrippede glir over i det storslåtte og orkestrale. En konsert med Emelie Hollow er å ta del i en mektig opplevelse – få artister er i stand til å gjøre en konsertsal så stille, og fremkalle like mye gåsehud hos tilhørerne.

Med årene har hun dessuten blitt en ettertraktet låtskriver, med oppdrag i byer som Stockholm, København, London og Nashville, og de musikalske samarbeidene har blitt mange: Dagny, Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, Alexander Oscar, Jesper Jenset, TIX, Skaar og Alan Walker er bare noen av artistene som fins i kontaktlista. Emelie og Alan Walkers «LILY», som hun både skrev og var gjestevokalist på, er i dag strømmet mer enn tre milliarder ganger på verdensbasis. 

Etter å ha gitt ut sin første EP i 2019, etterfulgt av en Bylarm-konsert i Kulturkirken Jakob, som VGs anmelder beskrev som «overbevisende skamløst», slapp Emelie i 2021 debutalbumet «Half The Story». Platen besto av tre kapitler om de ulike emosjonelle fasene i et kjærlighetsbrudd, og mange var dem som lot seg begeistre, inkludert Aftenposten, som i sin anmeldelse våget påstanden om at Emelie Hollow «fort kan bli vår neste store pop-eksport». Nå er Emelie aktuell med sitt andre album, som slippes i mai 2023.