Fear Factory


Fear Factory gjør et etterlengtet comeback, og kommer til Oslo i desember!


Det legendariske bandet Fear Factory har nå kunngjort deres lenge etterlengtede comeback til Europa. Etter vellykkede turneer i Nord- og Latin-Amerika med den nye vokalisten Milo Silvestro fra Roma, Italia, og trommeslager Pete Weber (Havok), er bandet nå sterkere enn noensinne og klare for å sette fyr på 44 scener rundt omkring i Europa. I tillegg får publikum også oppleve to band som er absolutt verdt å få med seg: det amerikanske bandet Butcher Babies og det ukrainske bandet Ignea.

Fear Factory har hatt en uendelig stor innflytelse på heavy metal. Med en karriere som strekker seg over 30 år, har de skapt banebrytende album med kraftfulle anthems som har sikret deres posisjon som viktige og innovative figurer innenfor ekstrem metal. Fear Factorys særegne lyd, som fusjonerer stakkato-riff, industriell-inspirerte trommer, elektroniske elementer og en fengslende blanding av scream og sang, har blitt et kjennetegn innenfor heavy musikk siden deres begynnelse i Los Angeles.

Fear Factorys musikk er filmatisk i sin natur og skaper lydlandskap som speiler dystopiske og postapokalyptiske fremtidsscenarier man finner i klassisk science fiction-litteratur og -filmer, fra Ray Bradbury til Blade Runner. Den 23. juni vil bandet også slippe «Re-Industrialized», en remastret versjon av deres åttende studioalbum, «The Industrialist». Denne nye utgivelsen inneholder nytt albumomslag, live trommer og seks bonusspor. Den kommende europeiske turneen gir fansen en unik mulighet til å oppleve bandets kraftfulle sound live, sammen med deres største hits.

Butcher Babies, som er veteraner innenfor metalsjangeren, har i snart 15 år imponert publikum med sine intense live-opptredener og eksplosive energi. De balanserer brutale og aggressive riff med vakre melodier, og slipper et nytt dobbeltalbum i juli.

Til slutt, for å fullføre denne fantastiske lineup-en, vil det ukrainske prog og melodiske metalbandet Ignea ta med sin unike blanding av groovy riff, cinematisk atmosfære og elektroniske arrangementer til scenen. Bandet vil også presentere sitt nye album, utgitt av Napalm Records, som allerede har fått ros fra kritikerne og hyllest fra fansen.