Hurula

Med en utsolgt vårturné i Sverige bak seg, er det med stor glede at vi kan bekrefte at Hurula kommer tilbake til Oslo den 20. november – nærmere bestemt Parkteatret.

Hurula har blitt en av Sveriges mest kritikerroste og populære rockeartister de siste årene, og har av Dagbladet blitt omtalt som «Sveriges nye mørkemann». Hurula følger opp en god og lang svensk rocketradisjon som har gitt oss kompromissløse og melankolske storheter som Thåström, Ebba Grön og Broder Daniel.

Bak navnet finner vi 39-åringen Robert Hurula fra Luleå i Nord-Sverige, som før han gikk solo var en del av det massive hardcore-miljøet i Umeå og turnerte verden rundt som frontmann i band som The Vicious, Regulations og Masshysteri.

Debutalbumet «Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för» slo ned som en poppunkbombe i 2014 både hos kritikere og publikum og fikk totalt 4 grammis og P3-guld nominasjoner og ble kåret til årets rockealbum i svenske Gaffa.

Oppfølgeralbumet «Vapen till dom hopplösa» ble sluppet høsten 2016 og er en mørk berettelse om et Sverige som ikke fungerer som det skal. Der andre artister blir rundere i kantene når de blir allemannseie, har Hurula gått stikk motsatt både i forhold til lydbilde og sitt tekstlige univers. Albumet fikk også veldig gode kritikker i Norge, blant annet terningkast 6 i Stavanger Aftenblad og terningkast 5 i Dagbladet, Gaffa og Musikknyheter.

I 2018 kom EP-en «Oss är allt» produsert av Per Hägglund som var en av originalmedlemmene i Imperiet og er Thåströms låtskrivermakker.
Per Hägglund er også med som produsent på Hurulas nyeste utgivelse, nemlig hans tredje studioalbum, «Klass», som kom tidligere i år – og det til en svært så varm velkomst.

Nå er han altså klar for å erobre scener i Norden med en 14 dagers høstturné, og vil presentere både nytt og gammelt materiale fra sin kritikerroste katalog.