Jelani Blackman


Jelani Blackman til Krøsset!


«One of the most exciting things out there right now» – Jack Saunders, BBC Radio 1

Jelani Blackman er en rapper og sanger fra London, kjent for sine evner som ordsmed og eksepsjonelt gode energi på scenen. Jelani er aktuell med sin nyeste mixtape «Unlimited», en samling låter laget med flere ulike produsenter under pandemien. Hvert spor reflekterer en ulik periode fra denne merkelige tiden, og sammen er de et bilde på de situasjoner og følelser som Jelani har opplevd. «Unlimited» gir et passende og relaterbar introduksjon til både mannen og artisten Jelani Blackman.

«Jelani Blackman is one of the most exciting new rappers out there» – Fraser T Smith

Musikken til Jelani er inspirert av R&B og soul, samtidig som han vokste opp i en tid hvor grime var veldig stort i London. Dette hører man gjennom musikken hans, hvor han blander hardt og mykt, lyst og mørkt. Det reflekteres også i hans imponerende liste over samarbeidspartnere, som spenner fra Brian Eno til Burna Boy, Wolf Alice til Big Zuu, og nylig også Gorillaz og Barrington Levy.

«A real wordsmith, a real lyricist, men like Jelani come round once every two years, it’s like a rare specimen these days, call him the unicorn» – Charlie Sloth