John Paul White

Den ene halvdelen av den Grammy-vinnende americana-duoen The Civil Wars er tilbake med sitt andre soloalbum, og tar turen innom Oslo på Europa-turneen sin i høst.

Whites nye album «The Hurting Kind» beæret oss med sin ankomst i april, og er et nydelig orkestrert album inspirert av musikken som blomstret frem i Nashville på 60-tallet. Låtene, selv med en nostalgisk tone, føles moderne og han skriver om tidløse temaer som overveldende kjærlighet, raknende forhold og svinnende minner om noen som en gang har stått deg nær. Og dette på nydelig vis.

«Lyrically, these songs capture a range of emotions and present them poetically in White’s hauntingly soulful voice. Despite the grand orchestral feel of the album, it’s always White’s voice that shines the brightest.» – Americana Highways om «The Hurting Kind»

Fantastiske The Civil Wars rakk å vinne hele 4 Grammy-priser før de skilte lag i 2012. Bandet utforsket ulike sjangre, og fikk en følgerbase bestående av fans innen både indierock, folk og americana, for å nevne noe. John Paul White har tatt med seg dette, sammen med litt ekstra country, og så mye mer til, i sine soloprosjekter – og resultatet er ikke annet enn vakkert.

Vi ser frem til det som blir en spesielt fin høstkveld på Krøsset i september!