John R. Miller with JP Harris’ Dreadful Wind & Rain


John R. Miller og JP Harris’ Dreadful Wind & Rain kommer til Oslo!

På den felles turneen spiller JP og John hvert sitt sett, der de akkompagnerer hverandre. Duoen får også hjelp fra fiolinist Chloe Edmonstone, som kan høres på John R Millers ‘Depreciated’.


JP HARRIS’ DREADFUL WIND AND RAIN
I området rundt Nashville er JP Harris enten kjent som en dyktig snekker som bygger atelierer eller restaurerer historiske bygninger, eller som en av de beste old-school country-sangerne. Men ellers er han bedre kjent som Squash, en semi-mytisk skjeggfigur som trekker rundt i «picking» og stringbandkretser med sine hjemmelagde instrumenter og mektige banjospill.

Med ‘Don’t You Marry No Railroad Man’, hans debut under artistnavnet JP Harris ‘Dreadful Wind & Rain, hyller han den mystiske og virkelig gammeldagse amerikanske musikken sammen med den fenomenale felemannen Chance McCoy (Old Crow Medicine Show). De nøysomme og fengslende opptakene ble gjort av duoen i en hundre år gammel hytte på McCoys gård i fjellene i Monroe County, West Virginia. De gamle tidløse melodiene fra appalachiske sanger som Harris selv har danset, spilt og festet til, i løpet av årene har fått nye tolkninger der tempoet har blitt bremset fra sine square dance-røtter og banjoen har blitt stemt ned for å tydeligere få frem historiene om drap, tapt kjærlighet og fristelse. Noen så fra så langt tilbake som 1600-tallet, og de fleste har levd videre gjennom slitte antikke sangbøker eller den muntlige tradisjonen som gammel tid lenge har vært basert på.

JOHN R MILLER
John R Miller er en gitarist, sanger og låtskriver som vokste opp i East West Virginia, langs Potomac River der fjellet møter Interstate 81. Miller har fått et rykte for å være en talentfull instrumentalist og låtskriver som har backet andre artister i flere år på veien, helt til hans solodebut ‘The Trouble You Follow’ kom ut i 2018. Hans egen musikk bærer twang-lignende lyden av country, sen kveldsfølelse fra bluesen og trasset fra rock’n’roll , som blir ytterligere forsterket av det utmerkede andre albumet ‘Depreciated’ som ble gitt ut via Rounder i juli 2021.