Joshua Hedley


Joshua Hedley kommer tilbake til Oslo etter en fantastisk opptreden på Oslo Americana i sommer!


Joshua Hedley er «a singing professor of country & western», som han erklærer på sitt nye album Neon Blue. Det høres ut som en punchline, men er langt fra en spøk – den fenomenale felespilleren, skarpe gitaristen og sangeren med granittsikker twang har brukt hele livet på å studere sjangeren sin. Da vennene hans gikk på college, dro han til Nashville i en alder av 19 og fikk sin utdannelse ved byens honkeytonks. Debuten ‘Mr Jukebox’ fra 2018 viste Hedleys kunnskap om landets historie, spesielt de ølduftende balladene fra 50- og 60-tallet, der mentorene var George Jones, Ray Price og Glen Campbell.

Med ‘Neon Blue’ utforsker han i stedet countrymusikkens ‘siste bastion’ fra tidlig på 90-tallet, da country hørtes ut som country, før det gled bort mot pop. Tiden har blitt sett på av tradisjonalister som for sleip og overprodusert, men Hedley finner noe spennende med større refrenger og triste ballader med moderne lyd, men hvor det umiskjennelig fortsatt handler om country.

I nesten 20 år har Hedley hatt en gitt tilstedeværelse i Nashville, selv om du trengte å vite hvor du finner ham – midt på Broadway, hvis du passerer de tre-etasjers barene som roper Journey og skuttstinne turister, finner du Roberts Western World, en tidskapsel til honkeytonk fra en svunnen tid. «Det er den siste ventetiden. Det er akkurat det samme nå som det var da jeg begynte å spille der for sytten år siden. Det føles aldri ikke som hjemme fordi det aldri føles kjent». Der spiller han fortsatt lange sett så lenge han er hjemme, og har ingen planer om å slutte.

Vi gleder oss til et velkomment gjensyn med Joshua Hedley i høst!