Low

Fra Duluth i Minnesota kommer bandet som i 25 år har servert lavmælte, harmoniske og nydelige indielåter endelig tilbake til Oslo, og 13. februar er det klart for konsert med Low på Parkteatret!

Low har gjennom hele sin karriere dyrket et minimalistisk lydbilde og stillferdige harmonier. De har blitt møtt med ros og beundring fra en rekke kritikere, og i forbindelse med konserten i 2013 skrev P3: «Du skal lete litt for å finne et band som har laget så mange vakre låter. Sanger som suger deg inn i Lows særegne univers».

Minnesota-bandet har gitt oss magiske album som «Things We Lost In The Fire» (2001), «Drums and Guns» (2007), «The Invisible Way» (2013), «Ones and Sixes» (2015) og «Secret Name» (1999), for å nevne noen få – og 14. september slipper de sitt trettende studioalbum, «Double Negative».

Da de skulle lage «Double Negative», hanket Low på nytt inn B. J. Burton, den eventyrlystne produsenten som de seneste årene har laget plater med Bon Iver, Lizzo og Francis and the Lights, og som produserte, mikset og mastret deres forrige album «Ones and Sixes». I tillegg returnerte bandet til Justin Vernons ‘April Base’ studio i Eau Claire, Wisconsin, samme sted som de spilte inn «Ones and Sixes» i 2015.

Det trettende albumet er de amerikanske indie-rockernes dristigste, mest grovkornede, men også deres mest selvsikre album hittil. Fire singler fra det kommende albumet er sluppet, og den nyeste singelen, «Disarray», fløy rett inn på Pitchforks’ liste over «Best New Music».