Mike and the Moonpies

Mike and the Moonpies har gått fra å være Austins foretrukne honkey tonk-band til å holde Texas country-fanen høyt langt hjemmefra. Om det er ren two-step, Western swing, kosmisk Americana med en eim av Doug Sahm eller George Strait-ballader, tradisjonene forvaltes med presisjon av Mike and the Moonpies. Og er de det første countrybandet til å synge om Fernet?

Bandets femte album, «Cheap Silver and Solid Country Gold» (2019), ble innspilt i Abbey Road. De var inspirert av 1960- og 70-tallets klassiske «countrypolitan»-crooners, folk som Glen Campbell. Så inspirert ble det, at det fikk hjelp av London Symphony Orchestra til å supplere honkey tonk-røttene sine med litt strykere. Resultatet er et moderne album som drypper av alt som gjorde de fire foregående albumene så besnærende.

Det er over ti år siden bandet fikk sin spede begynnelse da de fikk rykte på seg for å være et utrolig allsidig «dancehall»-band, med over 300 låter i repetoaret. «Cheap Silver and Solid Country Gold» nikker til disse røttene ved å slippe et par coverlåter blant deres egne komposisjoner. At de går så godt sammen er et tegn på hvor gode låter Mike and the Moonpies faktisk skriver i dag.

I 2020 slapp de albumet «Touch of You: The Lost Songs of Gary Stewart». Gary Stewart ble av mange omtalt som «the king of honky-tonk», med sine 35 år og 14 album under beltet. Da bandet, via datteren til Stewart, fikk mulighet til å høre flere låter han aldri rakk å utgi før hans død, ble resultatet et helt nytt album med 10 tidligere uutgitte låter, skrevet av Gary Stewart selv. En nydelig hyllest, med en fantastisk samling låter.