MIKE


MIKE kommer til Norge for første gang!


MIKE er en typisk gammel sjel. Den 24 år gamle artistens visdom er tydelig både i hans rolige fremføring og målrettede, utforskende natur. Han er kjent for introspektive, subtilt dype rim som smeltes over dempede, soul-krydrede samples.

MIKE’s nyeste plate, ‘Burning Desire’, er hans største hittil, både i lengde og kunstnerisk uttrykk. For første gang i karrieren ser MIKE virkelig utenfor sin nærmeste krets for samarbeidspartnere, alt fra Larry June til Liv.e til Lila Ramani (fra Crumb) og Earl Sweatshirt, for å nevne noen.

Rapperen har kommet langt siden han begynte å lage bølger i undergrunnship-hop-miljøene med kollektivet [sLUms] som ble dannet i New York i 2015. Siden da har han gitt ut flere kritikerroste album, fått Pitchforks utmerkelse ‘Best New Music’ to ganger og turnert med artister som Blood Orange, Earl Sweatshirt, The Alchemist og Freddie Gibbs.

‘Burning Desire’ ser MIKE tre frem som lederen av en ny bevegelse innen hip-hop, som bryter gjennom taket til undergrunnen og introduserer rapstilen han startet til et enda bredere publikum. Hvis det er noe som er sikkert med dette neste kapittelet til MIKE, er det at det vil være på hans egne premisser.