Pavement

Legendealarm: Kongene av lo-fi våkner opp fra tiårsdvale og kommer til Sentrum Scene søndag 30. oktober 2022.

California-bandet Pavement består av Stephen Malkmus, Scott Kannberg, Mark Ibold, Bob Nastanovich og Steve West, og er viden kjent som et av de mest populære og innflytelsesrike gruppene i den amerikanske undergrunnsscenen de siste tre tiårene.

Sammen med kontemporære band som Sonic Youth og Nirvana var Pavement den alternative musikkens talerør gjennom 90-tallet og er en av grunnleggerne av skranglete lo-fi/indierock.

Pavement ga ut fem era- og sjangerdefinerende album – Slanted And Enchanted (1992), Crooked Rain, Crooked Rain (1994), Wowee Zowee (1995), Brighten The Corners (1997) og Terror Twilight (1999) – før de ble oppløst i 1999. I 2010 gjorde bandet en håndfull legendariske gjenforeningskonserter på blant annet ØYA, Coachella, Primavera Sound, Pitchfork Festival og Reading.

Men hva har skjedd det siste tiåret? Merkelig og tilfeldig nok har b-sidelåta «Harness Your Hopes» blitt en megahit i sosiale medier, og bandets backkatalog har siden levd videre gjennom en rekke flotte ny-innpakninger og gledet gamle fans så vel som rekruttert nye.

Sommeren 2019 annonserte Pavement at de var klare for å spille sammen igjen, men måtte naturligvis utsette på grunn av pandemien. Nå krysser vi fingrene for at vi endelig får se gutta sammen på scenen igjen høsten 2022.