Priests

Priests! Direkte fra Washington, D.C. til Blå i Oslo, kommer et av statenes mest vitale punkband.

Tidligere i år ga Priests ut «The Seduction of Kansas», deres andre album. Som debuten, «Nothing Feels Natural», gis det ut på deres eget plateselskap, Sister Polygon Records.

Det nye albumet handler (på en måte) om staten Kansas, om hvordan Kansas er et kompass. Det finnes en teori som sier at Kansas ofte forutser hvilken vei samfunnet beveger seg. I det 19. århundre var det en progressiv stat, før det på 1980-tallet gikk i stikk motsatt retning og var erkekonservativt.

Denne tanken leker Priests med på det nye albumet, men om man ser større på det handler det om USA, om konstruert amerikansk mytologi. Supermann og Dorothy, cowboyer og Hollywood, maisåkre og Pizza Hut.

Det er meget rare tider i USA og Priests er et band som vet å sette fingeren på det aller rareste. Slemmeste. Fæleste. De forstørrer og forvrenger, de får en til å tenke.

«An intelligent and essential record the establishes Priests as masters of their craft, and truly marks them out as one of the most capable punk bands around» – The Line of Best Fit