Redd Kross

Stamfedrene til grungen, Redd Kross, kommer til Oslo!

Brødrene Jeff og Steven McDonald er kjernen av Redd Kross. Bandet som Thurston Moore en gang kalte «the most important band in America», ble aldri det største bandet i Amerika. Ikke at det bryr dem.

For de har egentlig alltid hatt en tendens til å skyte seg selv i foten. Blant annet ved å bølleringe sitt eget label, late som om de var en av gutta fra Poison, og klage over at alle de andre banda på labelet fikk mye mer oppmerksomhet rundt sine omgivelser.

Plateselskapet var ikke imponert og krevde skriftlige unnskyldning. McDonald-brødrene gikk med på det og sendte håndskrevne unnskyldning til de fornærmede. Håndskrevne på tortillalefser.

Da Nirvana var på sitt største delte Redd Kross-manager med dem. De spurte om å få varme opp for det største bandet i verden, men fikk nei. Courtney Love satte foten ned. Hun hadde blitt bølleringt hun også.

Redd Kross spiller vel alternativ rock. Med litt power pop, punk og hardcore i miksen. Et sjangervandrende band som aldri var «i tiden», men hvis katalog taler for seg selv.

  • —Revolver | Oslo

    Dørene åpner:

    Billettpris: 250,- + avg.
    Aldersgrense: 20 år

    Billetter Billetter