Refused

Tredje søndag i advent, den 15. desember, er det «hardcore» som ligger bak luka i adventskalenderen når svenskene i Refused kommer til Vulkan Arena i Oslo.

Bandet, som sist spilte i Norge i 2016, er for mange å regne som pionerer innen hardcore-sjangeren. Deres tredje plate «The shape of punk to come» fra 1998 regnes som en av de platene som forandret sjangeren, og med dét skrev de seg inn i musikkhistoriebøkene. Refused la opp kort tid etter den tredje plata kom, men den fortsatte å bemerke seg verden over og følgelig ble svenskene etter hvert omtalt som ett av tidenes beste punk- og hardcoreband.

I 2012 annonserte bandet et etterlengtet comeback hvor de blant annet spilte på Øyafestivalen, og nå er det endelig dags for et nytt gjensyn med legendene.

– Er det noe nordisk band som har hatt større påvirkning på rocken de siste 25 årene, enn det Refused har? Jeg kommer ikke på noen, og hvis du gjør, er du sannsynligvis en løgner eller Kiss-fan. Kanskje til og med begge. (Torgeir Gullaksen, promotør)

Så tenner vi tre lys i kveld, og gleder oss til en heftig adventssøndag på Vulkan. Og det bør du også.