Ry X


Den Grammy-nominerte artisten og produsenten RY X kommer til Oslo Konserthus!


Den australske singer/songwriteren RY X er konstant på jakt etter tilknytning.
Tilknytning til naturen, til ånden og til den menneskelige opplevelsen, er kjernen i hans kunstneriske virke. Han har turnert verden rund og opptrådt i noen av verdens mest ikoniske rom. Han har samarbeidet med orkestre som LA Philharmonic og London Philharmonic, i tillegg til å ha produsert og skrevet for artister som Drake, Diplo, Black Coffee og John Legend.

Musikken hans har blitt streamet over en milliard ganger, han har mottatt platina- og gullplater for innspillingene sine, og blitt invitert til å spille på Nobels Fredspris, og på unike steder som Notre Dame og St. Pauls Cathedral. Han har også lagd musikk for blant annet Göteborgsoperan, og arbeider stadig med dansere og andre på tvers av kunstformer, i tillegg til å skrive musikk for ulike filmprosjekter.

Gjennom sin karriere har Ry X vist en unik evne til å formidle dype følelser og skape en sterk forbindelse med lytterne sine, gjennom sine lavmælte og emosjonelle komposisjoner.
Hans arbeid er mangefasettert, dypt emosjonelt og kontinuerlig basert på en refleksjon av hva det til syvende og sist vil si å være et menneske.

Vi har vært så heldige å få oppleve ham live tre ganger tidligere i Norge, først på den aller første Pikink i Parken og senere i Folketeatret og på Sentrum Scene, og nå står altså ærverdige Oslo Konserthus for tur.


“RYX’s music is that of ritual, of prayer, a way to set down, to examine, to release, to renew. His songs are a home to hold the pieces of grief, a way to breathe and rectify the delicate nature of love” – Clash

“Startlingly beautiful… The Australian further finesses the ambient, floaty, vaguely James Blakeian post-flk and alt-R&B that earned his debut plaudits” – Sunday Times

“Stark, hushed digital ballads… RY layers guitar, keyboard drones and beats behind a panoply of voices, self-harmonising with whispers, cries and choral reverb…Bliss” – MOJO

  • —Oslo Konserthus | Oslo

    Dørene åpner:

    Billetter: fra 420,- + avg.
    Aldersgrense: Ingen

    Billetter Billetter