Stephen Malkmus & The Jicks

I mai slapp Pavement-legenden Stephen Malkmus & The Jicks albumet «Sparkle Hard» til strålende kritikker. Nå legger de ut på turné og kommer endelig tilbake til Oslo og Parkteatret!

«Sparkle Hard», med slippet av singelen «Middle America» i forkant, er det første av ny musikk vi hører fra Malkmus & co siden 2014. På «Middle America» benytter Malkmus seg av sin teft for vittige ordspill for å skape en ode til alle verdens utenforstående og underdogs, og dedikerer sine bittersøte, oppmuntrende ord til dem. Få andre enn Stephen Malkmus & The Jicks klarer å lage en perfekt tre-minutter-og-tretti-sekunder lang country-flørtende perle som denne, om livets små og store spørsmål.

P3.no la straks sin elsk på «Middle America», og beskrev den som «melodisk, tilbakelent og finfin indie rock», og la den til på sin liste over låtene de synes er ‘Best Akkurat Nå’. David Jønsson hos Deichmans Musikkblogg stemte i: «Første livstegn siden det uhyre sterke albumet «Wig Out at Jagbags». Ikke overraskende er det en lakonisk og jordnær truddelutt, med Malkmus’ signatur gitartone i fokus. Fint å ha deg tilbake!»

Malkmus er kjent for de fleste som tidligere vokalist og gitarist i Pavement, og har gitt ut musikk som frontmann i bandet The Jicks siden 2001.

Pitchfork ga «Sparkle Hard» 8 av 10 og skrev: «On his fetching seventh solo album, the witty and digressive songwriting of Stephen Malkmus becomes newly and delightfully grounded in the present day.»