Tamino

Tamino gir Oslo en stemningsfull natt til første mai når han gjester landet for aller første gang. Med klassisk musikkbakgrunn, og både belgisk, egyptisk og libanesisk kulturarv i bagasjen, er 22 år gamle Tamino en artist du absolutt bør følge med på!

Taminos første singel, «Habibi» (arabisk for «min kjære» eller «elskede»), tvinger deg til å høre etter, og er en av de type låter som ikke forholder seg til verken sjanger eller æra. I krysningen mellom pop og klassisk finner du også hint av arabisk tonalitet og en universal sårbarhet det er umulig å ignorere.

Med sin utenomjordiske og individualistiske låtskriving gir Tamino følelsen av å være både gammel og moderne på en gang, med sin oktavkryssende og eteriske falsett som prikken over i-en.

St. Vincent, Dessner-brødrene i The National, James Blake, Susanne Sundfør, Jeff Buckley, Leonard Cohen og Julia Holter er bare noen av kremartistene som nevnes i samme ordelag når man skal beskrive Taminos musikk og låtskrivertalent. Om ikke det er et kvalitetsstempel, så vet ikke vi.

Slippet av debutalbumet «Amir» fikk The Independent til å stille spørsmålet «Is Tamino the heir to Jeff Buckley?» og dét svaret får du på Ingensteds i april.