The Jesus And Mary Chain


The Jesus and Mary Chain tilbake Rockefeller!


Sist vi hadde de på besøk i 2021 spilte de albumet «Darklands» i sin helhet for et utsolgt og ekstatisk Rockefeller. Fredag 5. april kommer det legendariske bandet tilbake igjen for å feire sitt 40-årsjubileum! Den nye singelen «Jamcod» er ute nå.

The Jesus and Mary Chain ble startet i Glasgow, men flyttet etter hvert til London. På deres klassiske debut «Psychocandy» fra 1985 hadde brødrene William og Jim Reid med seg selveste Primal Scream-sjef Bobby Gillespie på trommer. Sortkledte og sinte var de inspirert av The Stooges, Velvet Underground og Phil Spectors «wall of sound», og konsertene deres fikk raskt et notorisk rykte.

Skottenes kombinasjon av støy og søte melodier har hatt stor innflytelse på en lang rekke band, og de er blant shoegazerbevegelsens viktigste gudfedre. I 2017 ga de ut «Damage and Joy», deres første album på nesten 20 år.

The Jesus and Mary Chain har mange planer i 2024, for å feire at det er 40 år siden debutsingelen. Bandet slipper det etterlengtede albumet «Glasgow Eyes» 8. mars, og førstesingelen «Jamcod» er ute nå. I tillegg kommer det en biografi om brødre-duoen.