The World of Hans Zimmer

Oscar-, Grammy- og Golden Globe-prisvinneren Hans Zimmer er uten tvil en av de mest kjente og innflytelsesrike komponistene av filmmusikk i vår tid. Med sitt mektige lydbilde har han vært med å forme den moderne kinoverdenen som få andre. Lydsporene hans har tilført nærmest utallige antall storfilmer ekstra drama og emosjonell dybde: «Løvenes konge», «Gladiator», «Pirates Of The Caribbean», «Da Vinci koden», «The Dark Knight», «Inception» og «Interstellar» er bare et knippe av de verdenskjente filmene han har jobbet på.

I januar 2018 mottok Hans Zimmer sin ellevte Oscar-nominasjon for sitt enestående bidrag til Christopher Nolans braksuksess, «Dunkirk».

I april 2018 startet konsertproduksjonen «The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration» på en suksessfull turné gjennom Tyskland, og nå er den utvidet til 2019 med datoer over hele Europa.

Selv om Hans Zimmer denne gangen ikke tar del i selve fremføringen, er han både musikalsk direktør og kurator for produksjonen, som vil inkludere, blant annet, venner og kolleger av denne filmmusikkens rockestjerne.

I motsetning til den anerkjente «Hans Zimmer Live»-turneen vi så i 2017, hvor fokuset var på Zimmers band og musikkens elektroniske elementer, vil «The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration» presentere hans musikalske verk, arrangert for et symfoniorkester for første gang. Zimmer har selv brukt flere måneder på å overføre filmmusikken til overdådige konsertsuiter, og det var hans egen beslutning å fremføre de nye arrangementene, fra «Løvenes konge» til «Gladiator», i Tyskland.

På toppen av det hele vil publikum for første gang få mulighet til å se filmsekvenser fra de aktuelle filmene sammen med musikken. Zimmer har gitt spesifikke instruksjoner til den kunstneriske utformingen, eksempelvis hvilke sekvenser som var særlig viktig for ham og som skal vises under showet.

I tillegg vil flere av de største solister fra Hans Zimmers egen stall ta del i showet.

Det hele vil bli ledet av Gavin Greenway, Hans Zimmers foretrukne filmmusikkdirigent, som han selv omtaler som en person han stoler på mer enn seg selv. Vi forventer en intens og uforglemmelig konsertopplevelse under hans ledelse.

Showet vil også by på korte videoinnslag med Hans Zimmer og noen av hans langvarige samarbeidspartnere, hvor vi får innsyn i noe av det som skjer bak kulissene i studio når de forskjellige verkene blir til.

«The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration» er en unik mulighet til å introdusere musikken, og å bevare orkesterkulturen, for en ny generasjon, samt se den fremført i en mer folkelig setting. Publikum vil her få ta et dypdykk i «The World of Hans Zimmer» i all dets prakt.

Våren 2019 slipper Sony Classical dobbelalbumet «The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration». Albumet inkluderer musikk fra turneen og inkluderer ny-arrangerte konsertsuiter av Hans Zimmers største hits.