Warbly Jets

Warbly Jets’ nye EP byr på herlige Oasis-aktige anthems, Chemical Brothers-beats og syrete Primal Scream-vibber. Los Angeles-trioens ep «Propaganda» er en lekker liten samling sjangervrengende, samplebaserte rockelåter. Som på deres selvtitulerte debut fra 2017 byr de på kompromissløs riffing over en arenamoden sound. Men de har beveget seg bort fra den mer klassisk gitardrevne rocken, og leverer nå et mer elektronisk lydbilde med massive beats.

– Rock music needs fresh heads to move forward and keep pace with the changing world. A punk mentality to say fuck the guitar, let’s make an entirely new sounding instrument by sampling guitar and warping it over a blast beat. Rock won’t last without evolution, uttalte de til Flaunt i anledning ep-slippet.

I anmeldelser er de sammenliknet med britpopband som Oasis, og de har da også nylig vært på turné og varmet opp for Liam Gallagher. I et intervju med Flaunt sier dog bandet selv at Beck, Beastie Boys og Dust Brothers er deres viktigste inspirasjonskilder. De har også turnert med The Dandy Warhols, og er et band stadig flere legger merke til; ikke minst etter den virale suksessen med singelen «Alive» etter at den ble brukt i Marvel’s Spiderman (PS4).