Willi Carlisle


Willi Carlisle kommer til Oslo og inviterer til en skikkelig Americana-kveld på Krøsset!


Willi Carlisle er en poet og folk-sanger for folket. Men hans ekstraordinære evne til å formulere seg handler ikke om høytflyvende taler; det handler om å ta vare på hverandre og å koble oss sammen gjennom vår felles menneskelige tilstand.

«The greatest Americana artist you’ve never heard of. A storytelling titan» – The Guardian

Født og oppvokst på de midtvestlige slettene, er Carlisle et produkt av den punk- til folkemusikk-strømmen som lenge har drevet frustrerte unge menn til å motsette seg. Etter å ha forelsket seg i de rike balladene og melodiene fra Ozarks, der han nå bor, begynte han å utforske hele spekteret av amerikansk musikkhistorie.

Carlisles umettelige stilistiske mangfoldighet er tydelig i hans vilt livlige opptredener, der sangene spenner fra sardoniske lastebilsballader som «Vanlife» til den hjerteskjærende valsen «Life on the Fence», til en eksistensiell talkin’ blues om en panikkanfall på Walmart.

«Part folklorist, part cowboy poet, part Vaudeville entertainer, Willi Carlisle is one of the premier songwriters, storytellers, and performers in roots music» – Saving Country Music

Med gitar, fele, trekkspill, banjo, munnspill, rytmeklosser og Willis kraftige baryton, er dette ekte, folkelig musikk i tradisjonen til cowboyer, frontier fiddlers og amerikanske eventyrfortellere. Med kvikke replikker og store allsangøyeblikk, bringer disse folkesangene oss et skritt nærmere å bryte ned skillene våre.